Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Letartóztatásban az édesanyját bántalmazó férfi – Az idős asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.29.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 39 éves férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik büntetőeljárás – olvasható a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleményében.

Ahogy arról hírportálunkon korábban beszámoltunk, a gyanúsított április 18-án, a délelőtti órákban egy Pápa környéki településen lévő lakóházuk udvarán, a köztük kialakult szóváltás során bántalmazta édesanyját. Több alkalommal arcon ütötte az idős asszonyt, majd a sértett a földre esett, ahol a férfi több alkalommal belerúgott, miközben megöléssel fenyegette. Ezt követően a közeli farakásból magához vett egy körülbelül 60 centiméter hosszúságú fadarabot, amivel az édesanyját több alkalommal, nagy erővel fej, illetve tarkótájékon megütötte. A 70 éves sértett a gyanúsított bántalmazása következtében életveszélyes, többszörös koponya- és arccsonttörést szenvedett.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: