Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lobogjon ez a zászló mindig dicsőségesen! – Iskolazászlót avattak a Vajda Márta-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.22.

Először vonulhattak be iskolazászlójukkal egy ünnepségre a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai, ugyanis ma délután avatták fel a Vajda Márta-iskola jelképével, a puzzle-szívvel díszített iskolazászlót.

A megható pillanatokban bővelkedő ünnepségen elsőként dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt a megjelentekhez, hangsúlyozva, a zászló egy közösséghez való tartozást jelképez, egy zászló köré jó összegyűlni. A most átadott zászló erősíti majd az iskola közösségét. – A zászló jelképezi, hogy az iskola az oktatás terén és a közösségépítés terén sikeres programot hajt végre, hogy sikeres a sport terén, emellett a szülők számára azt jelképezi, hogy gyermekeik egy jó közösségbe, egy jó iskolába járnak – mondta a képviselő.

A rendezvényen köszöntőt mondott Unger Tamás alpolgármester is. Mint mondta, a fenntartói rendszer egy ideje már elvált az önkormányzati rendszertől, de mindig örömmel megy az iskolákba. Az alpolgármester rámutatott, a zászló az összetartozást jelképezi, irányt mutat. – Ez a zászló irányt mutat az iskola számára, megmutatja a diákoknak, hogy mi az az irány, mi az az út, melyre közösen lépnek. Kifejezi a közösség lényegét, kifejezi az összetartást, de ennél sokkal többet jelképez. Ez a zászló a remény, az esély zászlaja. Amikor arról beszélünk, hogy egy intézmény azért szentel zászlót, hogy május 6-án, a városi ballagáson e mögött a zászló mögött induljanak el a ballagó diákok, az azt jelenti, hogy az intézmény elért egy olyan ponthoz, amikor bebizonyosodott, hogy az intézményben és a diákokban is több van, mint amit korábban gondoltunk, és képesek egy alap képzés után egy középfokú képzésben is helyt állni – hangsúlyozta Unger Tamás.

Házigazdaként Csutiné Papp Orsolya intézményvezető szólt a rendezvényen, felidézve az iskola történetének legfontosabb mérföldköveit, hangsúlyozva, hogy az elmúlt évtizedek folyamatos változásai mellett ami nem változott, az a szellemiség, a családias, gondoskodó szeretet, a humánum, a jövőbe vetett hit, melynek eszköze a gyermekek képességeinek, tudásának, látókörének szélesítése. – A koronavírus-járvány után, a jelenléti oktatásra visszatérve fogalmazódott meg az igény, hogy összetartozásunkat kifejezzük egy sajátos, minket szimbolizáló jelképpel. Puzzle-szív iskolajelvényünk az értelmi sérülteket, autizmussal élőket, az érzékszervi fogyatékosokat, illetve a mozgássérülteket jelképezi, akik egyformán fontosak számunkra, és mindannyian összekapcsolódnak szívünkben – mondta az intézményvezető az új zászlón is látható jelképpel kapcsolatban, majd rámutatott, mostantól ez a zászló lesz ünnepségeik legfőbb dísze, ezt adják majd át kézből kézbe a tizedikesek ballagáskor.

Az új iskolazászlót megáldották a történelmi egyházak képviselői. A zászlóavató ünnepségen zenével, énekkel és versekkel közreműködtek az iskola diákjai és pedagógusai.

    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: