Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Logisztikai nyílt nap a Közgázban

Babos Petra | 2023.12.21.

Hagyományteremtő szándékkal szervezett logisztikai nyílt napot a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium szakmai munkaközössége. Az eseményre a város és a környékbeli általános iskolák nyolcadik osztályos tanulóit hívták meg. A programon negyven tanuló vett részt.


Domonkosné Nagy Andrea logisztika és szállítmányozás oktató elmondta, azt vették észre, hogy sokan kíváncsiak a logisztikai technikus képzésükre, ami nem is csoda, hisz egy keresett szakma a munkaerőpiacon.
– Szerettük volna azoknak, akik ez iránt komolyan érdeklődnek, részletesen bemutatni, hogy miért is jó logisztikusnak tanulni, milyen a képzés és miért nálunk tanuljanak logisztikusnak. Nagy örömünkre, több iskola is jelezte részvételi szándékát, érkeztek a katolikusból, a Weöresből, a Tarczyból, a Munkácsyból és Ugodból, valamint Marcaltőről is – mondta a Domonkosné Nagy Andrea. 


-Az események két helyszínen zajlottak. Az egyiken előadásokat hallgathattak meg Major Lajostól, aki az egyik győri telephelyű cég operatív vezetője, ő bemutatta a céget és elmondta, miért is jó logisztikusnak lenni, milyen előnyökkel jár a szakma. Présinger Zoltán munkaközösség-vezető pedig bemutatta az iskolát, a képzést, a szakképzési ösztöndíjrendszert és mindent, ami a logisztikai technikus szakma elsajátításával együtt jár. Emellett Somogyi Katalin oktató bemutatta a Honvéd Kadét programot, mely szintén nagy népszerűségnek örvend és leendő kilencedikes logisztikusaink is tudnak csatlakozni hozzá.


A másik helyszínen pedig Domonkosné Nagy Andrea logisztika és szállítmányozás oktatóval, illetve a 12. évfolyamos logisztikus hallgatókkal tudták az érdeklődők kipróbálni a Profi-T- Ability társasjátékot. Megismerkedhettek a játékkal, leendő tanárukkal, a jelenlegi tanulókkal, illetve akár lehetséges jövőbeli osztálytársaikkal is, mindemellett értékes nyereményekkel gazdagodhattak – tudtuk meg a logisztika és szállítmányozás oktatótól, aki reményét fejezte ki, hogy mindenki jól érezte magát, s jövőre kilencedikesként újra találkozhatnak majd. 
A társasjátékban első helyen végezett Koch Krisztina, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulója, második Makker Cintia Weöres-iskolás diák lett, míg a harmadik helyezett az ugodi Erdős Áron lett. A helyezettek vásárlási utalványban részesültek. 

 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: