Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Logisztikai társasjátékkal játszottak a közgázosok

Babos Petra | 2023.10.06.

Nem csak logisztikai készségeket fejleszt, hanem pénzügyi, gazdasági és stratégiai gondolkodásra is ösztönöz kortól függetlenül az a társasjáték, amellyel játszhattak a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium 11., 12. és 13. évfolyamos diákjai, összesen huszonnégyen.  A PROFI-T-ABILITY Magyarország első logisztikai társasjátéka, melyet a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja néhány elhivatott és lelkes tagja hozott létre. A PROFI-T-ABILITY összeállításában, stílusában a piacon egyedülálló társasjáték. A kitalálók egy olyan platformot alkottak, melynek köszönhetően lehetőség nyílik az élményalapú kapcsolatteremtésre vállalatok, iskolai intézmények és diákok között. 


A mai nap különleges, hiszen a Közgázban 6 csapat játszott egyszerre, hat azonos felállítású táblán, és mindegyik csapat mást és mást hozott ki a játékból.
-A játékkal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy nem csak logisztikai készségeket fejleszt, hanem pénzügyi, gazdasági és stratégiai gondolkodásra is ösztönöz kortól függetlenül. Bárki játszhat vele.  A játék nem igényel szakmai tudást, viszont gazdasági szemléletet igen – tudtuk meg Bíró Norberttól, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja alapító, elnökségi tagjától.
-Meg tudjuk nézni, hogy ugyanazt a hatást az egyik cég vagy játékos hogyan alakítja. Erről szól a játék és végül is az élet is, hogy történik velünk valami és mi abból mit hozunk ki. A mai workshoptól persze nemcsak azt várjuk, hogy melyik csapat lesz a győztes, hanem azt is, hogy milyen visszajelzéseket kapunk a diákoktól fejlesztések terén. 


A játékon a diákok egy szállítmányozó céget modelleztek. A játék lényege, hogy az állandóan változó értékű áruk szállítását minél hatékonyabban oldják meg kamionokkal két raktár között úgy, hogy minél magasabb profitra tegyenek szert. A játék tehát az életre tanít, semmiféleképpen nem a lexikális tudást kéri számon, hanem azt a készséget, ami a munkaerő piacon fontos, azt szeretné erősíteni, hogy amikor elhelyezkedik valaki pályakezdőként egy cégnél, ott meg tudja állni a helyét -tette hozzá Bíró Norbert. 
Kapcsándi Evelin 12. C osztályos diáklány elmondása szerint nagyon élvezi ezt a játékot, hiszen sok hasznos információt szerezhet a játék közben. 


– A fejlesztők legfőképpen az "élmény alapú kapcsolatteremtés" miatt hozták létre ezt a játékot, hogy a nagyvállalati logisztikai vezetők kapcsolatba tudjanak lépni a szakképzési centrumokkal és rajtuk keresztül a diákokkal és fordítva. Eltöltöttünk már egy hétvégét Székesfehérváron szeptember elején, ahol játékmesterekké váltunk, ezzel elnyerve a jogot a mai program szervezésére is – mesélte Kapcsándi Evelin. 
A játék eredeti verziójának őszi területi bajnokságai már elindultak. A közeljövőben a Közgázból 10 tanuló Tatabányára utazik az elődöntőre. A döntőt pedig november 17-én tartják majd a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: