Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Ma, a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapján tartják az Élet menetét

Novák Krisztina | 2023.04.16.

Április 16-án, vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. 

A megemlékezés, amelyre az ország minden pontjáról érkeznek résztvevők, vasárnap délután öt órakor a VIII. kerületi Koltói Anna téren, a munkaszolgálatosok emlékművénél kezdődik. Beszédet mond az idei menet díszvendége, Katharina von Schnurbein, az antiszemitizmus elleni harc és a zsidó élet támogatásának európai bizottsági koordinátora, valamint Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete és David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Az idei séta a munkaszolgálatosoknak állít emléket, a menet körülbelül 1,5 kilométeres útvonala Budapest két munkaszolgálatos emlékműve között halad.

A megemlékezésen a rabbinikus teendőket Tótha Péter Joel, a Magyar Honvédség vezető tábori főrabbija látja el. A menetet Verő Tamás főrabbi és Michel Gourary, az Élet menete nemzetközi szervezetének európai igazgatója indítja el.

A menet a Teleki László tér érintésével a Fiumei úton halad, majd az István utcára kanyarodva érkezik a VII. kerületi Bethlen Gábor térre, a zsidó munkaszolgálatosok emlékművéhez.

/Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI/
 


 • Friss hírünk
  Videó
  A város velünk épül

  Figyelem! Szerdától forgalmi rend változás a 83-as főúton

  Holnaptól új közlekedési rend lép életbe városunk...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: