Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ma arról szól az evangélium, hogy örvendezzetek

Babos Petra | 2023.12.17.

Narancsos, szegfűszeges forralt bor illata, vaníliás kürtőskalács, ünnepi fények és karácsonyi dallamok csalogatták ma délután az Esterházy-kastély udvarára az érdeklődőket. 
Advent harmadik vasárnapján az evangélikus felekezet közreműködésével lobbantották lángra a városi adventi koszorújának harmadik gyertyájának lángját. A gyertyát Polgárdi Sándor evangélikus esperes gyújtotta meg.


–Ezen a mai vasárnapon a keresztyén egyház örvendezik. A  2023. évi advent is a várakozásról szól, az előkészületről, mert jól tudjuk, hogy valaki érkezik. Mi keresztyének, szeretnénk valami különöset varázsolni otthonaikba. Ma arról szól az evangélium, hogy örvendezzetek – mondta az esperes, majd kiemelte, a karácsonyfa fényei nem engednek bennünket némán és egyedül lenni, hiszen ott vannak a fények, az ének, az ige. 
-Ahogy a templomban körül vesszük, otthonaikban majd körül álljuk  a fát, eszünkbe jut, azért ajándékozzuk meg szeretteinket, mert az Isten is megajándékozott bennünket az ő fiával, a betlehemi gyermekkel. Öröm, hogy megérkeztünk a harmadik gyertyagyújtáshoz, s ebben mindannyian osztozhatunk. Karnyújtásnyira vagyunk. Jézus jön, s ahhoz a naphoz, s órához mi is megérkezünk – zárta gondolatát Polgárdi Sándor, majd sok szeretetet, békét és áldást kívánt a város minden családjának, lakosának. 


A programot a Csodavár Evangélikus Óvoda és a Pápai Evangélikus Kórus műsora színesítette. Őket követte a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora, a Vidám Nagyik Dalkör és a Megafon Zenei Egyesület összeállítása. Fellépett még a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének Irodalmi színpada és a Kemenesmagasi Citerazenekar.
A Gyertyafényes Advent programjai december 22-én, pénteken 16 órától a Kossuth utcai színpadnál folytatódnak, majd advent negyedik vasárnapján 11 órakor az Esterházy-kastély udvarára várnak mindenkit a gyertyagyújtásra. 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: