Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Ma még átmenetileg kifehéredhet a táj

Csrefko Judit | 2023.12.23.

Karácsony első napján már tavaszias idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma a délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat – amely elsősorban a magasabban fekvő helyeken akár vastagabb is lehet -, de késő délutántól enyhülés kezdődik, így gyors olvadásnak indul a hótakaró. A nyugatias szél többször megerősödik, több helyen viharossá is fokozódik. A hőmérséklet a déli órák környékén általában 1 és 9 fok között várható, majd hazánk nagyobb részén visszaesik a hőmérséklet.

Az Időkép szerint a legtöbb hó a hegyvidéki területekre érkezik, különösen a Börzsöny, Mátra és a Pilis csúcsaira, ahol az enyhe időt átvészelő hórétegre további 5-10 centis fehér takaró rakódhat rá. Síkvidéken ennél jóval kevesebb, lepel és 3 centi közötti, folyamatosan olvadó hótakaró kialakulására van esély.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzi majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési vagy a viharos időjárási miatti beavatkozásokat – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: