Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ma még ősz, holnap tél?

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.06.

Pápán, a mai napon rövid időszakokat kivéve folyamatosan esik az eső és a hőmérséklet sem a telet idézi, átlagosan 7-8 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők. Néhány óra múlva azonban jelentős változás áll be az időjárásban és visszatér a tél.

A HungaroMet előrejelzése szerint január 7-én, vasárnap Veszprém vármegye területén akár 70 kilométer/órát meghaladó széllökésekre és tartós, több órás ónos esőre is számítanunk kell, ezért széllökésekre elsőfokú, citromsárga, míg ónos esőre másodfokú, narancs meteorológiai figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés arra is figyelmeztet, hogy vasárnap, a hajnali óráktól kezdődően, nyugat, északnyugat felől terjeszkedve a Dunántúlon az esőt, ónos esőt egyre nagyobb területen váltja fel gyengülő havazás. A lehulló hó mennyisége dél, délnyugat felé haladva növekszik, a vastagsága vasárnap éjfélig jellemzően lepel-3 centiméter között valószínű, de délnyugaton helyenként a 3-5 centimétert is elérheti. A viharossá fokozódó szél néhol hordhatja a havat. A korábban lehullott csapadék fokozatosan lefagy.

A jelenlegi adatok azt mutatják, a télies időjárás hétfőig biztosan kitart, így a gyerekek hideg, szeles időben térnek vissza a hosszabb téli szünidő után az iskolapadba.

   


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: