Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ma van a macskák világnapja

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.17.

A macska ma az egyik legelterjedtebb háziállat. Egyes régészeti leletek azt mutatják, hogy a macska mintegy 10.000 évvel ezelőtt kezdett az ember közelében élni, az ókori Egyiptomban szent állatként tisztelték, és az ókori görögök és rómaiak is nagy tiszteletben tartották őket.

A kora középkorra már egész Európában elterjedt a macskatartás, ám volt olyan időszak is, amikor sokan a gonosz megtestesülését látták ezekben a szőrgombócokban.

Az idő előrehaladtával az emberek egyre inkább felismerték, hogy a macskák hasznosak, tudatos tenyésztésük a 18. században kezdődött. Egyes becslések szerint mára világszerte több mint 500 millió macska él.

Máig is él a mondás, miszerint a macskának kilenc életük van. És babonák is vannak a négylábú házikedvencekkel kapcsolatban, ilyenek például a fekete macskákkal kapcsolatos szerencsétlenséget jósló babonák.

Egy Olaszországból indult kezdeményezés szerint február 17. a macskák nemzetközi napja. De nem is a macskák lennének, ha ebben nem lennének különlegesek, hiszen nekik van egy másik világnapjuk is, amit augusztus 8-án ünnepelnek a macskabarátok.

Ha Ön is a macskabarátok közé tartozik, lepje meg valami finomsággal kedvencét a mai napon! Ha még csak gondolkodik a macskatartáson, keresse fel a pápai Második Esély Állatmentő Csoportot, ahol szebbnél szebb cicák várják az álomgazdit, akinek napjait dorombolásukkal bearanyozhatják.

Illusztráció: Gundula Vogel képe a Pixabay -en.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.04.23.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: