Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Madaraink és fáink

Horváth Andrea | 2024.05.19.

A Madarak és Fák Napja arra hívja fel a figyelmet, hogy meg kell őriznünk és védenünk a természetet, melynek részei vagyunk. Egy Földünk van, és mindannyian felelősek vagyunk érte. A fenntarthatóság előmozdítása, a környezetvédelem támogatása és a tudatos életmód kialakítása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy élhető bolygót hagyjunk hátra a jövő generációk számára. 

A  Borsosgyőri Családi Közösségi Klub épp ezért egy különleges programot szervezett ebből az alkalomból – fotókiállítást és előadásokat, melyek minden korosztályt megszólítottak, hisz ez valóban közös ügy. A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Németh Zsolt önkormányzati képviselő is.

Balogh-Gancz Renáta volt az ötletgazda és sokan támogatták a megvalósításban. Két fotós is elfogadta a felkérést, hogy látványos természetfotókkal díszíthessék a Művelődési Házat, László Ákos és Szakács Attila a környék változatos élővilágát mutatják be a remek fotókon.

 Szakács Attila elmondta, hogy két helyen is épített már egy kedves barátjával madárlest, így tulajdonképpen ők "rabságban" figyelik a szabadon repkedő madarakat. Egy-egy jó fotóért áldozatot kell hozni, mondta, nem egyszer hason csúszva közelítette meg a kiszemelt területet. Aki megnézi a fotókiállítást, egyetért abban, hogy megérte, sok remekül elkapott pillanat és szépség köszön vissza a képekről.

A kiállítást dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az ember a kényelméért feláldozza a környezetét, az enyhet adó fákat, a bokrokat, s már csak akkor veszi észre, hogy baj van, amikor már késő. Ideje tehát észbe kapni, hogy maradjanak velünk a fecskék és a többi madarunk, ne legyen sivár az életterünk.

Firtl László kerületvezető erdész, erdei iskolai túravezető többek között az év fájáról beszélt, mely idén a bükk, az ő területén az erdő leggyakoribb fája, bár hozzátette, hogy a klímaváltozás azért érzékelteti hatását, a szárazság megviseli az idősebb egyedeket és a termésük is gyengébb minőségű.

Kovács Attila biológus a madárvédelemről és környék madarairól beszélt a hallgatóságnak, ehhez nagyon jó háttéranyagot jelentettek a kiállítás fotói is.

Pusztainé Becskereki Virág elmondta, hogy a kiállításra már több iskolai és óvodai csoport is bejelentkezett és előzetes regisztráció után várják az érdeklődőket.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: