Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Magabiztos továbbjutás a kupában

Haraszti Gábor | 2023.08.05.

Egy nehezebb első 45 perc után magabiztos győzelemmel jutott a MOL Magyar Kupa következő fordulójába a Perutz FC. A pápaiak Nagy Krisztián vezetésével négy gólig jutottak.

Nagy várakozás előzte meg a Perutz idei tétmeccsét, a játékosok ennek megfelelően készültek, igyekeztek jó eredményt elérni, annál is inkább mivel jövő héten már a bajnoki nyitány vár rájuk.

Küzdelmet igen, igazi helyzetet keveset láttunk az első 45 percben, az első védést a táti kapus mutatta be, aki Kun-Szabó lövését bokszolta szögletre. Az első félidő hosszabbításában Cser indította a bal oldalon Nagy Krisztiánt, akit a tizenhatoson belül buktattak. A jogosan megítélt tizenegyest Varga Bence az elmozduló kapus mellett középre lőtte 1-0.

Az 54.percben ismét Nagy próbálkozott, lövése szögletre pattant, majd egy sarkorúgás után Cseke duplázhatta volna meg az előnyt, ám lövését a gólvonalról kivágták. A 65.percben Nagy Dávid lövését ütötte fölé Koller kapus, aki egy perccel később már tehetetlen volt: Szalai remek ütemű centerezését Nagy Krisztián belsőzte a bal sarokba 2-0. A 75.percben Nagy Dávid lépett ki, ziccerét a táti kapus lábbal védte. A 76. percben eldőlt a továbbjutás, egy lepattanó labdát Cser szedett össze, lövése a felső lécről vágódott a gólvonal mögé 3-0. A kegyelemdöfést a 79.percben Nagy Krisztián adta meg a vendégeknek, aki egy szép szólót követően a jobb sarokba helyezett 4-0.

MOL Magyar Kupa

Perutz FC – DG Tát 4-0 (1-0) Gsz.: Varga B., Nagy K. 2, Cser

Kun-Szabó Attila: Gyengébben kezdtünk, mint vártam, pedig külön felhívtam a figyelmet arra, hogy legyenek meg a letámadások, szerezzünk labdát, ezekből nem sok mindent láttam viszont. Meccs közben próbáltam szerkezeti változtatásokat eszközölni, megcseréltem a szélsőket, ami meghozta a vezető találatunkat, a második félidőre az ellenfél elfáradt, onnantól pedig már nem volt kérdés.

Perutz FC: Présing – Rozman, Horváth T. (Gajdosi 77.), Hauser B. (Nagy D. 46.), Szalai – Cseke, Erdősi, Cser (Mikóczi 82.), Nagy K. (Bódai 82.), – Kun-Szabó, Varga B. (Császár 57.)

DG Tát: Koller – Kopányi, Mészáros (Varga 61.), Farkas, Dékány, Putnoki (Zoltai 82.), Jámbor, Bokros (Izsó 61.), Szalai (Jónás 82.), Páldi (Tillman 34.), Chrompota.

A Perutz augusztus 12-én 17 órai kezdéssel a vármegyei bajnokság első fordulójában a Zircet fogadja.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: