Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Magasabb a részvételi arány, mint 5 évvel ezelőtt

Huszár Hajnal | 2024.06.09.

6 órakor nyitottak a szavazóhelyiségek városunkban is, azóta folyamatosan érkeznek a választópolgárok a 31 szavazókörbe. Összesen 23.120 fő járulhat az urnákhoz Pápán.

Dr. Nagy Krisztina, a Helyi Választási Iroda vezetője 13 óra után nem sokkal arról tájékoztatott, hogy a pápai választópolgárok 34,72 százaléka vett már részt a választáson. Ez a napközbeni részvételi arány magasabb, mint az öt évvel ezelőtti önkormányzati választáson, akkor a 13 órás adatok 23,66 százalékot mutattak.
-Természetesen a mostani részvételi arány azzal együtt érvényes, hogy ma európai parlamenti választás is zajlik, 2019-ben ez tavasszal zajlott, az önkormányzati választások pedig októberben voltak – tette hozzá.


Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta, a választási irodától azt az információt kapták, hogy rendben zajlik a szavazás  városunkban, magas részvételi arány mellett. Hangsúlyozta, eddig rendkívüli esemény nem történt, a bizottságnak nem kellett ülést tartania.


A 13 órás országos adatok 33,14 százalékos részvételt mutatnak, az összes választópolgár száma hazánkban 7.874.262 fő. Ez a részvételi arány is magasabb, mint 2019-ben, akkor 13 óráig a szavazásra jogosultak 26,6 százaléka járult az urnákhoz.
A pápai választók aktívabbak ma a vármegyei átlagnál is, a legfrissebb számok szerint Veszprém vármegyében eddig 96.777 választópolgár élt szavazati jogával, ez a választásra jogosultak 34,43 százaléka.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: