Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Magyar bor mindenkor! – ünnepélyes fesztiválnyitó a kastélyudvarban

Huszár Hajnal | 2023.09.09.

Népes tömeg gyűlt össze a Pápai Csülök- Cicege- és Borfesztivál harmadik estéjén, a rendezvény hivatalos megnyitóján. A több száz féle bort és megannyi finom falatot felvonultató rendezvény, no meg a nyárias idő rengeteg embert vonzott az Esterházy-kastély udvarára. A borházak nyitásától kezdve folyamatosan érkeztek a szórakozni vágyók és vidám beszélgetések, koccintások hangja kavargott a levegőben.


A látogatókat a Brigi és Zolka Akusztik zenéje fogadta, sok ismerős dallam tette még kellemesebbé a koraestét. A fesztivál hivatalos megnyitójának kezdetét a városunkba érkezett hazai borrendek képviselőinek felvonulása jelezte, melynek élén a házigazda Somlói Borrend tagjai lépdeltek.

Az ünnepi programon Szűcs Zoltán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége alelnöke köszöntötte a népes közönséget. Mint mondta, eddig csak átutazóban haladt át Pápán, s most látva városunkat, örömmel fedezte fel szépségét. A fesztivált nagyon színvonalasnak nevezte és minden látogatónak kellemes élményeket kívánt a következő három napra.
-Nagyon színvonalas rendezvényt kaptunk a Somlói Borrendtől. Szövetségünk célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, erre kérek mindenkit ezen az ünnepen – fogalmazott.


Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében a borászok tevékenységének fontosságát hangsúlyozta.
-Mind a borrendek, mind az itt lévő bortermelők minden évben nagyon sokat dolgoznak azért, hogy finom borokat tudjanak kínálni. A taps nekik szól ezen az ünnepen, Isten éltesse a  bortermelőket!
A képviselő azt kívánta a fesztiválozóknak, érezzék a bor ízét, az ételek finomságát és élvezzék azokat a jó programokat, amikről a szervezők gondoskodtak.


31. évébe lépett a Somlói Borrend és örömmel látta vendégül a a megjelent borrendeket, akikkel szoros kapcsolatot ápolnak – ezt már Unger Tamás alpolgármester, a Somló Borrend elnök-nagymestere mondta beszéde elején. Felidézte Pápa városa és a Somló összetartozását és arról szólt, hogy a rendezvény újragondolásakor mind a 22 magyarországi borrendben gondolkodtak.


-Az önkormányzat és a Somlói Borrend is elkötelezett híve a kulturált borfogyasztásnak és annak, hogy magyar bort mindenkor! – mondta, hozzátéve – a borrendek azért vannak, hogy a kulturált borfogyasztást terjesszék szerte a világban és elmondják, a minőségi borok fogyasztása milyen fontos a termelőknek, a borrendeknek és az országnak is. A nagymester jó szórakozást és kellemes borkóstolást kívánt minden fesztiválozónak és a "magyar bor mindenkor" szlogent ezzel egészítette ki: somlói bort minden nap!

Az ünnepi programot követően a nagyszínpadon a Budapest Bár adott koncertet, ekkorra már hatalmas tömeg gyűlt össze a kastélyudvaron. A vendégek kedvükre válogattak a 12 pincészet jobbnál jobb nedűiből, a pálinkaházak kínálatából, mindehhez pedig ízletes csülökételeket, különféle feltéttel kínált cicegéket, langallót és egyéb finom falatokat fogyasztottak. Az éjszakába nyúló mulatságon a Party One Music Band szórakoztatta a közönséget. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: