Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Májusban érkezik az újabb cafeteria

Huszár Hajnal | 2024.04.28.

Nettó 200.000 forint egyszeri cafeteria juttatásban részesülnek a város szolgálatában álló munkavállalók – erről döntött a képviselő-testület az április 25-én tartott munkaértekezleten. Ezen az ülésen módosították először a februárban elfogadott önkormányzati költségvetést, melynek egyik eleme a juttatás biztosítása.

A város intézményeiben és 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságaiban dolgozók számára adandó béren kívüli juttatást – a többi célra előirányzott plusz forrással együtt – az tette lehetővé, hogy az önkormányzat most rendelkezhetett a tavalyi évi zárszámadásban keletkezett pénzmaradványról és egyéb bevételei is keletkeztek február óta.

Dr. Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, az idei év elején még nem látszott fedezet a béren kívüli juttatás biztosítására, ám már akkor azt az ígéretet tette, hogy amennyiben lehetősége lesz rá a városnak, idén is fizetnek cafeteriát. Erre most keletkezett fedezet, ami azt jelenti, hogy az érintettek várhatóan május közepén kapják meg a SZÉP kártyájukra az összeget.

Ilyen egyszeri cafeteriát múlt évben fizetett először az önkormányzat munkatársainak. Mint ismert 2023. év elején nem volt forrása a városnak béremelésre, a költségvetési folyamatok azonban úgy alakultak az év második felében, hogy szeptemberben arról dönthetett a testület, hogy egyszeri 200.000 forintos cafeteriát biztosít a város szolgálatában állóknak. Ezt követően az idei év elején minden munkavállaló – akit a központi ágazati béremelés nem érintett – 15 százalékos béremelésben részesült, most pedig itt az újabb cafeteria juttatás.

Az április 25-ei képviselő-testületi ülésen a költségvetés módosítására – benne a cafeteria biztosítására a város szolgálatában állóknak – a Fideszes képviselők igennel szavaztak, az ellenzéki képviselők azonban nem támogatták a büdzsé módosítását és tartózkodással szavaztak.   
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: