Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Már hetvenen igényeltek fix parkolót

Huszár Hajnal | 2023.07.26.

Bár a lakótelepi fix parkolóhelyek kedvezményes bérletvásárlási lehetősége rendkívül megosztja a pápaiak véleményét, egyre többen igénylik ezt a szolgáltatást. A Vajda, a Huszár, az Igal, a Fáy és a volt Kilián lakótelepen továbbra sem kell fizetni a parkolásért, ám július 1-jétől kedvezményes áron fix parkolóállásokat lehet bérelni. Eddig több mint 70 igény érkezett be a Városházára. 


A vagyongazdálkodási csoporthoz beadott igénylést a Városháza munkatársai bírálják el, majd határozatban értesítik az igénylőt a megváltott parkolóhelyről. Ezt követően a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai szerelik fel a manuális parkolásgátlót, de az ügyfél saját költségén más típusú parkolóőrt is használhat.


Bakos Lászlótól, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. közlekedési forgalomtechnikai szervezőjétől megtudtuk, eddig 37 parkolóőrt telepítettek a munkatársai a lakótelepi parkolókban. A fix parkolókért évi 60 ezer forintot kell fizetni az igénylőknek, ez havi 5 ezer forintos költséget jelent, de ez az összeg már tartalmazza a manuális parkolásgátlót és annak felszerelését is.


A közösségi médiában egyébként napok óta – a témán már túlmutató – gyűlölködés folyik a témában. Dr. Áldozó Tamás polgármester felelős vezetőként Facebook oldalán egy felhívást tett közzé, amiben arra kérte az embereket, hogy legyenek egymással toleránsak. Kiemelte: a lakótelepi parkolók nem lesznek fizetősek, senki ne üljön fel az uszításnak!


 • Friss hírünk
  ZENE

  Régi sláger új köntösben

  Ha nyár, akkor a magyar zenészek is új, üde és modern...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: