Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Már több mint 10 ezren neveztek a Balaton-átúszásra

dbgroup | 2024.07.11.

Mintegy 1000 településről jelentkeztek eddig a Balaton-átúszásra. Az eddigi 10 ezer nevező között többségben vannak a férfiak, csaknem ezren 18 évnél fiatalabbak, miközben kilencen 80 évnél idősebbek. Az előnevezések alapján 43 országból érkeznek szabadidős sportolók.

Ezúttal is három lehetőség közül lehet választani: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, indulhatnak a 2,6 kilométeres féltávon. 

Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert. 

Idén is létszámlimitet húztak a szervezők és igyekeznie kell annak, aki úszóként még szeretne jelentkezni a nyár legnépesebb szabadidős sportrendezvényére. A SUP-os induló helyek már mind elkeltek.

A tervek szerint jövő szombaton, július 20-án lesz az esemény, ám az utolsó szót – mint minden alkalommal – ezúttal is az időjárás mondja majd ki.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: