Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Már zajlik az Erdei Vándortábor Program – az év legjobb kalandja

Huszár Hajnal | 2024.06.29.

Megérkeztek az első erdei vándorok a Bakonyerdő Zrt. bakonyi útvonalára, sőt, mostanra már feltöltődött a túraútvonal. A pápai székhelyű állami erdőgazdaság az elsők között csatlakozott az országos Erdei Vándortábor Programhoz, azóta is a legnépszerűbb helyszínek közé tartozik a Bakony szépségeit, kalandjait kínáló egyhetes tábor.

Csiszár Adrienntől, a Bakonyerdő Zrt. egyik útvonalfelelősétől megtudtuk, az idei nyáron is teltházas lesz az augusztus közepéig tartó vándortábor, 22 csoportban több mint 650 diák és kísérőik töltenek felejthetetlen napokat Huszárok-előpuszta környékén.  

Az első csoport hétfőn futott be Bakonybélbe, a túra első helyszínére, azóta pedig már két másik csoport is megérkezett. Az erdei vándorok az első két éjszakát Bakonybélben töltik, aztán átgyalogolnak Huszárok-előpusztára, ahol szintén két éjszakát töltenek el, a tábor utolsó két éjszakáját pedig Hubertlakon töltik. Mindeközben napi 10-20 kilométert túráznak, felfedezve a Bakony látnivalóit, vadregényes tájait. Szállásuk egy-egy sátortáborban van, így igazi kalandos napokat kínál számukra a tábor, melyben napról napra kevesebb a civilizáció és egyre több a természet.

Csiszár Adrienn azt is elmondta, az idei nyáron is az ország minden részéről érkeznek hozzájuk diákcsoportok, a Dunántúlról nagyon sok csoportot várnak, de jönnek erdei vándorok Debrecenből, Miskolcról, Kecskemétről és Kiskunhalasról is. A csoportok között vannak visszatérő intézmények, sőt olyan diákok és tanárok is, akik jártak már a bakonyi vándortáborban, ami valóban a program népszerűségét jelzi. Mindemellett olyan iskolából is érkezik hozzájuk csoport, akik elsőként vesznek részt az Erdei Vándortábor Programban.

A kaland, az igazi természeti környezettel való megismerkedés, a túrázás öröme és a Bakony szépségeinek felfedezése minden csoport számára adott a Bakonyerdő Zrt-nél.

A Bakonyerdő Zrt. egy másik Erdei Vándortábort is működtet, az a Balaton-felvidékre várja a túrázni vágyó diákcsoportokat.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: