Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Maradt a hosszú is, de bőven váll fölé ment a trend

Koródi Petra | 2024.03.19.

Egyre rövidebb és színben is egyre kifinomultabb a női hajtrend. Manapság már a szélfútta, kócos hullámok előnyben vannak a pontosan kivasalt, és tartósra beállított hajviselettel szemben. No, de jó-e mindenkinek a rövid? És a kurtább hajat tényleg olyan nehéz kezelni, mint mondják? Máris kiderül.

Megmondom őszintén a szemem jójózik. A neten rákerestem a „hairtrend 2024”-ra és rengeteg képet, fórumot dobott ki, jaj, és persze konfliktust a ’felhasználók’ közt: továbbra sincs egyezmény, hogy a hosszú vagy rövid a jobb. Ez látszik is a mai női hajviseleteken, amik a sok-sok különbség ellenére talán egy dologban megegyeznek: a természetességre törekednek.

Színben bejött a lilás-vörös árnyalat, s talán a meghökkentő színek – mint a kék és a zöld – kikopóban vannak. Maradtak a csoda festési technikák is, amelyek nemcsupán ősztakarást biztosítanak, hanem tökéletesen lehet velük napszítta hatást is elérni, amely fiatalos, kislányos bájt is hozzáad a viselője kinézetéhez. De tény az, hogy hosszban váll fölé ment a trend. A kleo, a bob, a tépett bob, a rétegzett….stb. hajstílust nagyon sokan választják.

A rövid haj témánk szakértője Puzsár Klaudia fodrász – aki maga is csoda rövid fazont visel– s akinek saját bevallása szerint nagyjából fele-fele arányban található meg a hosszú és a rövid hajú kliens a vendégkörében. Persze azzal támadtam le elsőként, hogy mi a recept: kinek áll jól a nagyon rövid haj? „Az ovális, ránézésre szimmetrikus – habár valójában senkinek sem az – arcforma, a kerek áll és a finom vonások már sejtetik, hogy a rövid haj jól fog állni a vendégnek.” – jött azonnal a válasz Klaudiától, szakértőnknek jó híre is van azok számára, akik divatos hajviselet szeretnének, de nem feltétlen állna jól nekik a nagyon rövid: a mostani félhosszú trend nekik kedvez. „Általában a szögletes-, illetve kerek arcformájú vendégek nincsenek kibékülve adottságukkal. Néha ők is eljátszanak a rövid haj gondolatával, de nekik inkább a félhosszú vagy hosszú frizurát szoktam javasolni.”

Rövidből sem mindegy mennyire rövid. Puzsár Klaudia fodrász elmondása szerint – igaz egyéni adottság ez is – de minél rövidebb, annál többet kell vele bíbelődni. „Igen, igaz , hogy a rövid frizurával többet kell foglalkozni, főleg, ha hullámos hajú az illető, aki hordja. Egy párásabb közegben a frizura hamar rakoncátlanná válik, bár van, akinek ez is kimondottan jól áll. Egy jó hajvágással azonban megkönnyíthető a vendég dolga, de egy rövid hajat nem lehet vészmegoldásként hipp-hopp összekötni, és kész. Illetve hamarabb elveszti a formáját, így sűrűbb vágást, igazítást igényel.”
Egy jó fodrász – s a tanácsa alapján választott – hozzánk illő fazon a titok. 2024-ben mindenesetre nemcsak a színekkel, hanem a váll fölöttig érő fazonokkal is érdemes kísérletezni, hiszen a trend az egyre rövidebb hajhossz felé halad.

photo: Pinterest

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: