Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Maratoni pontyverseny

Haraszti Gábor | 2023.10.12.

Szektor második helyezéssel tért haza a világ leghosszabb pontyfogó horgászversenyéről a pápai Nikl – Carp’R’Us-Strandi-tó négyfős csapata. A 186 órán át tartó versenyben 151 csapat vett részt.

A Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen újdonság volt, hogy idén már csak a tíz kilogrammnál nagyobb halak számítottak, így minden eddiginél nagyobb kihívások vártak a horgászokra. Természetesen nem csak az összsúly tekintetében rangsoroltak, hanem a hét szektor első három helyezettjét is díjazták. A 2023-as Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny sok megoldandó feladat elé állította a Karvas Gábor, Varga Dávid, Turbók Kristóf, Filakovszky Gyula alkotta csapatot, mely a helyek sorsolásakor Balatonalmádit húzta.

– Azt érdemes tudni erről a versenyről, hogy ez nem arról szól, hogy ki tud több halat fogni a Balatonból, hanem arról, hogy melyik csapat tud tíz darab tíz kilogramm fölötti halat szákolni. A végső sorrend kialakításakor a szervezők ennek a tíz halnak az összsúlyát vették figyelembe – mesélte Varga Dávid. –Sajnos tíz darab, tíz kilogramm feletti halat nem sikerült fogni, de a verseny utolsó éjjelén nagy izgalmak közepette megfogtuk a nyolcadik halunkat, egy 15 kilogrammos tőpontyot, amivel elhoztuk a szektor második helyezést, ami a keleti medencében igen jó eredménynek mondható. Úgy gondolom, a helyből a maximumot kihoztuk, minden halért meg kellett küzdenünk. A parttól 800 méterig horgászhattunk, minden csapat két csónakkal vehetett részt a versenyben, a vízi járműveket idén először GPS jeladóval szereltek fel annak érdekében, hogy a résztvevők a szervezők által kijelölt területen mozogjanak.

Varga Dávid elmondta, a legnagyobb halunk 19.5 kilogrammos volt, a versenyt 15.5 kg átlagsúllyal zárták, a szektor második helyért pedig félmillió forint pénznyeremény is ütötte a markukat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: