Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Márciusi ünnepnapok a piacon

Huszár Hajnal | 2024.03.05.

A holtszezonnak számító január és február után jellemzően márciustól indul meg az igazi élet a piacon. Igaz ez a vásárcsarnokra és a sátras árusításra is. A piacot működtető Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. célja, hogy a hetivásár a vevők és a kereskedők igényeinek megfelelő létesítmény legyen és az ünnepnapok miatt se maradjon ki piaci nap. Emiatt márciusban két alkalommal is módosul a hetivásár napja.


Bakos László, a piac vezetője arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy a nyitvatartás két pénteki ünnepnap miatt módosul ebben a hónapban. Nemzeti ünnepünk, március 15. helyett március 14-én, csütörtökön, április 29. Nagypéntek helyett pedig szintén egy nappal korábban, csütörtökön lesz a nagy piac.


-A nyitvatartás módosítását az árusok kérték, mi pedig eleget teszünk ennek a kérésnek – közölte. Mindez azt jelenti, hogy március 14-én és 28-án várják a sátras árusokat is és a portékáik iránt érdeklődőket a pápai piacra.


A vásárcsarnok általános nyitvatartási rendje is változott a közelmúltban. Miután az üzemeltető felmérte a kereskedők igényeit és a látogatottságot, februártól új nyitvatartást vezetett be. Eszerint a csarnok hétköznaponként tart nyitva. Hétfőn, szerdán, csütörtökön 6 és 13 óra között, kedden és pénteken pedig 4.30-tól 13.00 óráig.


A hetivásár egyébként most még csak éledezik, az előzetes kereskedői igények azonban jó szezont vetítenek előre – tudtuk meg Bakos Lászlótól, aki elmondta, hogy az év eleji holtszezon utáni időszakra az árusok szinte minden pultot lefoglaltak és minden sátras helyet kibéreltek már a keddi és pénteki piacnapokra.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: