Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Márton-nap a Petőfiben

Horváth Andrea | 2023.11.10.

Német nyelvű feladatok, játékos kihívások, kézműves tevékenységek – a Petőfi Sándor Gimnázium első alkalommal megszervezett Márton-napi rendezvényén az egész iskola részt vett. Az osztályok csapatokban dolgoztak, egymást segítve.

Somogyiné Kalmár Krisztina, a program főszervezője elmondta, hogy mivel a Petőfi Gimnáziumban is van német nemzetiségi képzés, úgy gondolták, hogy a Márton-napi ünnepet is beemelik az iskola programok sorába. A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta a rendezvényt, a tanárnő ezért külön köszönetet mondott.

 

A rendezvényt a német nyelvi munkaközösség szervezte, a diákok kaptak segítséget az előzetes felkészüléshez. A német nyelvű feladatok megoldásához használhattak szótárt. A verseny hét állomásból állt, voltak a hagyományokhoz, Szent Márton életéhez kötődő feladatok, de volt kézműves foglalkozás és dalos megmérettetés is. A gasztronómiai élmény sem hiányzott, a résztvevők zsíros kenyeret is kaptak.

Az alkalomhoz kapcsolódóan a gimnázium rajzpályázatot is hirdetett, melyre nagyon sok általános iskolából érkeztek alkotások. Ezeket az aulában állították ki.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: