Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Márton-napi foglalkozások a Kultúr-Kuckóban

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.10.

A mai napon megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai Kultúr-Kuckó Programjának Márton-napi foglalkozássorozata. A karitatív szervezet pápai csoportja által működtetett program ingyenes sorozatának első vendége a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 2.b osztálya volt.

A foglalkozáson a gyerekek elsőként játékos feladatok segítségével idézték fel Szent Márton életét és ehhez kapcsolódóan a népi hagyományokat. Ezután mindenki próbára tehette kreativitását és némi színes papír, ragasztó és egy műanyag pohár segítségével Márton-napi lámpást készíthettek a résztvevők. Miután a szebbnél szebb lámpások elkészültek, a gyerekek Márton naphoz kapcsolódó dalt hallgattak és énekeltek együtt, végül közösen készítették el az osztály Márton-napi listáját, amiben azokat a jócselekedeteket sorolták fel, melyekkel maguk is követik Szent Márton példáját.

Az elkövetkező napokban több mint száz gyermek vesz részt hasonló foglalkozáson az Eötvös utcai Kultúr-Kuckóban, ahol ezzel még nem ér véget az idei programok sora, hiszen decemberre újabb sorozattal készülnek a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.

               

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: