Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Márton-napi ludaskodás a Fáy lakótelepi oviban

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.15.

Szent Márton napja fontos helyet foglal el a Fáy lakótelepi óvoda eseménynaptárában, hiszen a jótékonyságáról ismert szent ünnepéhez kapcsolódóan egy projektet lezáró egész napos programot szerveztek a gyermekek számára.

Kapcsándiné Nyulasi Laura tagóvoda-vezető a Médiacentrumnak elmondta, a Márton-napi ludaskodással céljuk a népi kultúra iránti érdeklődés felkeltése, a szokások, hagyományok megismertetése volt a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. Az ünnephez kapcsolódva népi játékokkal, népi énekekkel, mondókákkal készültek az óvó nénik, melyeknek nagy szerepe volt a projektzáró Ludaskodó délelőttön. 

A délelőtt folyamán a rengeteg program közt nagy sikere volt a kukoricával kapcsolatos foglalkozásnak, ahol a kukoricafosztást és -morzsolást is kipróbálhatták a gyerekek, majd a lemorzsolt kukoricával az éhes ludakat is megetethették. A délelőtt zárásaként a gyermekek nagy meglepetésére maga Lúdas Matyi is  megérkezett az óvodába, ahol az ovisokra bízta a libáit, hogy jó, gondos gazdái legyenek, míg vissza nem tér értük. 

A napot családi délután zárta, ahol a szülőknek is átadták a Szent Márton-történet üzenetét. A rendezvény lehetőséget adott arra is, hogy megmutassák, hogy a gyermekek hogy osztoznak  meg egymással az általuk készített libasütiken. 

A délutánra igazi libalakomával készültek az oviban, majd az óvónénik  meglepetés produkciója, a  meleget és fényt árasztó  gyartyatánc következett, Márton jóságának jelképeként. Ezt a fényt a  héten közösen elkészített lámpásokba zárták a gyerekek. A családi délután végén a szívükbe zárt jósággal és a lámpásaikba zárt melegséggel, dalolva indultak útnak, hogy miután közös felvonuláson vettek részt, hazavigyék mindazt a sok élményt, amit a nap folyamán kaptak.

   

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: