Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Második hely a statisztikai versenyen

Horváth Andrea | 2024.02.23.

A Központi Statisztikai Hivatal az idei tanévben is meghirdette a STAT WARS elnevezésű országos középiskolai statisztikai csapatversenyét. Az első vetélkedőt 2014-ben tartották, az idei már a tizedik ilyen verseny. A megmérettetés sok-sok élménnyel és tapasztalattal népszerűsíti a statisztikai kultúrát, és játékosan fejleszti a diákok alapvető statisztikai ismereteit, gondolkodását.

A csapatverseny a Múltunk és jövőnk címet kapta. A múlt kapcsán versenytörténeti kalandozásokhoz, évfordulókhoz kötődő kérdések kerültek a középpontba, a jövő pedig a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra fókuszált. 

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma is bekapcsolódott a vetélkedőbe. Az első, online forduló után következett a második forduló február 20-án, amit élő kapcsolattal (kamera, mikrofon) rendeztek meg, az észak- és dél-dunántúli régió csapatainak részvételével.

 Az észak-dunántúli régióban a Refi  csapata az előkelő 2. helyezést érte el.A csapat tagjai Kiss Hajnal, Tóth Lilla, Takáts Mátyás, V. Szabó Balázs 10.C osztályos diákok voltak. Felkészítő tanáruk Nagy Réka.
 

Fotó: Pápai Református Gimnázium, Pápai Médiacentrum

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: