Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Még beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek

Horváth Andrea | 2024.01.10.

A dokumentumokat legkésőbb  január 18. éjfélig lehet beadni. Amennyiben egy szülő vagy gyám valamilyen okból úgy látja, hogy a következő tanévben tankötelessé váló (2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született) gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, az Oktatási Hivatalhoz nyújthatja be ez irányú kérelmét.

Hegyiné Mráz Erika, a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Pápai Tagintézménye vezetője azt tanácsolja a szülőknek, hogy a kérelemhez minden olyan dokumentumot csatoljanak, mely segítheti a szakembereket a döntésben, így például orvosi, vagy épp pszichológusi szakvéleményt.

A gyermek hatodik életévének betöltése után a tankötelezettség megkezdésének halasztását kizárólag egy alkalommal és egy nevelési évre lehet kérelmezni. Ha a gyermek augusztus 31. napjáig a hetedik életévét is betölti, a tankötelezettség megkezdése tovább nem halasztható.

Az Oktatási Hivatal a kérelmekről a döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: