Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Még nem lesz felfordulás

Huszár Hajnal | 2024.04.20.

Néhány héttel később kezdődik és az eredeti tervekhez képest más ütemezéssel zajlik a Vásár utcai ivóvízvezeték-csere – erről állapodott meg dr. Áldozó Tamás polgármester Vörös Dániellel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatójával.


Mint arról korábban hírt adtunk, a Vásár utcában a 300-as, várost ellátó vezetéket, a 200-as gerincvezetéket és a bekötővezetékeket is kicseréli a vízmű. Mivel az új vezetékeknek már csak az útpálya alatt lesz helye, a munkálatokat félpályás útlezárás mellett lehet elvégezni. A tervek és a szükséges pénzügyi források birtokában a vízmű a kivitelezői közbeszerzési eljárást lebonyolította, a munkaterület átadása a napokban megtörtént volna. Ennek módosítását kérte a városvezető.

-Az elmúlt napokban több oktatási intézmény vezetőjével is egyeztettem, olyan intézményekével, ahová a kicsiket jellemzően autóval viszik a szülők. A reggeli órákban és 4 óra környékén a Vásár utcán óriási csúcsforgalom van, gyakran a két körforgalom között áll a kocsisor. Ha itt a forgalom jelentős korlátozásával járó munka zajlik, gyakorlatilag ellehetetleníti az iskolakezdést – indokolta a módosítás kérését dr. Áldozó Tamás. Mint mondta, azt kérte a vízműtől, hogy a tervezzék át a beruházás ütemezését.
-Azt kértem vezérigazgató úrtól és abban állapodtunk meg, hogy a tanév befejezéséig olyan munkát, ami az út felbontásával és jelentős forgalomkorlátozással jár, nem végeznek. Ezek a munkák majd akkor kezdődnek, amikor ugyan még mindig jelentős forgalma lesz a Vásár utcának, de legalább az iskolai forgalom nem terheli.

Vörös Dánieltől, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a kérésnek eleget tudnak tenni a beruházás jelentős csúszása nélkül. 
-Első körben a házi bekötéseket cseréljük ki az úttest vonaláig, ez nem jár útfelbontással. Emiatt viszont nekünk és a kivitelezőnek is át kell ütemezni a munkát, ami néhány hetet igénybe vesz. Ezután indulhat a munka – közölte a vezérigazgató. 
Vörös Dániel hangsúlyozta, terveik szerint nem késik majd a projekt zárása, a rendelkezésre álló időbe belefér az építkezés és a konszolidációs idő is, de az előfordulhat, hogy a végleges úthelyreállítás belecsúszna a télbe. Ebben az esetben azt újra kell gondolni és szükség esetén ideiglenes aszfaltozással megoldani arra az időre, amíg a végleges aszfaltburkolat megépíthető.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: