Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Megadták a módját

Horváth Andrea | 2024.02.17.

Szabó T. Anna és Dragomán György volt a Jókai Mór Városi Könyvtár vendége a Házasság Hete alkalmából. Szabó T. Anna költő, műfordító. Versei rendszeresen megjelennek folyóiratokban, gyermekek számára is ír. Dragomán György író, műfordító. Legnépszerűbb könyvei tartozik A fehér király és a Máglya. Legutóbbi kötete az Adjuk meg a módját! Írások főzésről és evésről. 35 éve ismerik és szeretik egymást.

A beszélgetésben szó esett irodalomról, házasságról és persze a főzésről is. Meséltek arról, hogy a receptekkel Dragomán György tulajdonképpen továbbviszi az elődök szakácstudományát, igaz, az ő szakácskönyvei túlmutatnak az egyszerű leírásokon, élményt és személyes emlékeket kap az olvasó. Az író bevallotta, hogy ő szeret tervezgetni, előfordul, hogy hosszú ideig csak gondolkodik egy recepten, mesél róla, így volt ez például a pirított édeskrumpli ötletévelvel is, amit aztán Nyáry Krisztián előbb elkészített, mint ő.

A házasság kapcsán Szabó T. Anna a beszélgetést, az őszinte kommunikációt emelte ki, rengeteget, naponta legalább két órát beszélgetnek. Ez kapcsolatuk egyik legfontosabb eleme. Elsőszülött gyermekük például mindig nagyon hangos volt, mint kiderült, így szerette volna felhívni magára a figyelmet, amikor a szülőpáros belefeledkezve beszélgetett. Dragomán György családja hangos, temperamentumos család volt, Szabó T. Annáé visszafogott, csendesen oldották meg a konfliktusokat.

Aztán ők házaspárként kialakították a saját dinamikájukat. Megbántódni szabad, megsértődni nem, ez az alapelv. MInt mondták, sokat harcolnak, de mindig megbeszélik a helyzeteket, így az nem tüskeként marad, hanem tanulságként.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: