Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Megérkezett az első menetrend szerinti légi járat a kínai Kantonból Budapestre

dbgroup | 2024.06.27.

Vízsugárral fogadták a China Southern légitársaság Boeing 787-9 típusú repülőgépét, a Liszt Ferenc-repülőtéren június 27-én, amely az első menetrend szerinti járat a kínai Kantonból. Az új közvetlen járat indítása összhangban van a két ország törekvésével, hogy erősítsék a mindkét fél számára előnyös együttműködésen alapuló kapcsolatokat.

Az új közvetlen járat lehetőséget nyit meg a nemzetgazdaság szereplőinek, az üzleti utasoknak, de a turizmusban is további potenciált jelent.

Magyarország és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér stratégiai elhelyezkedése miatt Budapest induló és érkező ponttá válhat olyan távol-keleti utasok számára, akik európai körútra indulnak, ez pedig további bevételt jelent. Ugyanakkor az új útvonal jó lehetőséget biztosít az ázsiai, illetve a Csendes-óceáni térségbe induló magyaroknak is.

Az új járat mintegy 56 ezerrel növeli a magyar főváros és a kínai nagyvárosok között elérhető ülőhelyek számát 2024-ben; 2011-ben összesen ennyi utas közlekedett a két ország között, ebben az évben pedig több mint 400 ezer embernek lesz lehetősége Kína és Magyarország között repülni.

A China Southern légitársaság hetente négyszer szállít utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: