Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Megindultak az úthengerek

Huszár Hajnal | 2022.11.24.

A város két beruházási helyszínén is elkezdődtek ma az úthelyreállítási munkálatok. A kivitelezők a Dózsa György utcában és a Szalmavári utcában dolgoznak.

A Dózsa György utcában a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési terve keretében az elmúlt hónapokban mintegy 700 méter hosszan építették meg az új ivóvíz gerincvezetéket és a házi bekötéseket, valamint a várost ellátó 300 milliméteres vízcsövet. Ma elkészült az utolsó átkötés, ezzel párhuzamosan pedig az úthelyreállítás is megkezdődött. Az Aradi utca és Gyimóti út közötti szakaszon előbb nyomsávosan CKT réteget építenek a megbontott útpályára, ezt követően pedig teljes szélességben újraaszfaltozzák az utcának ezt a részét, éppúgy mint az ivóvíz-rekonstrukció első ütemében két évvel ezelőtt, amikor a Tókert utca és az Aradi utca között zajlottak a munkálatok. A most zajló útépítés félpályás lezárás mellett folyik, a teljes szélességű aszfaltozáskor azonban majd teljes útzár lesz érvényben.

A Szalmavári utcai útrekonstrukció az önkormányzat csapadékvizes beruházásának egyik utolsó munkafázisa. Itt ma a járda aszfaltozásával kezdték a kivitelezők a helyreállítást. A beavatkozási terület a Jókai utca és az Ady sétány közötti szakasz.

Az útépítés itt is több részből áll, hiszen új útburkolatot kap a Tapolca sétány és az Ady sétány is, valamint a Szalmavári utca érintett szakaszán is teljes szélességben újraaszfaltozzák az útpályát. Emiatt a Szalmavári utcában jelenleg is érvényben van az útzár, a munkaterületre csak az ott lakók hajthatnak be a Dózsa utca felől, a Jókai utca irányából pedig továbbra is tilos a bekanyarodás.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: