Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megírták

Horváth Andrea | 2024.01.20.

Az országban több mint mint 72 ezer diák vágott neki ma az idei központi középiskolai írásbeli felvételinek, köztük nemcsak nyolcadikosok, hanem a hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkező hatodikosok és negyedik osztályosok is. A tanulóknak magyar nyelvből és matematikából kellett vizsgázniuk.

Pápán csak a három gimnázium, a Refi, a Petőfi és a Türr írja elő követelményként a központi írásbelit, s ezek az intézmények is csak a 9. évfolyamra jelentkezőknek. A három intézményben közel 250 diák oldotta meg a két feladatsort ma délelőtt.

A Petőfi Gimnáziumban a szülőknek az aulában alakítottak ki kényelmes várakozóhelyet, ők ott izgultak, míg a gyerekek, összesen 112 diák, hét teremben oldotta meg a a matematika és magyar feladatokat, 45-45 percben.

Gőgös Ada a Munkácsyból jött, mint mondta, sokat készült a felvételire, a magyart könnyűnek érezte, viszont szerinte a matematika sokkal nehezebb volt, mint az előző években.

A feladatsorok megoldásai már megjelentek az Oktatási Hivatal honlapján, az iskolák pedig jövő hétre már ki is javítják a feladatlapokat. A Petőfiben január 26-án lesz a megtekintés, ekkor mehetnek be a szülők és a gyerekek, hogy átnézzék a kijavított munkákat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: