Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megjelent a Bursa Hungarica felhívása is

Huszár Hajnal | 2023.10.10.

Már elérhető a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázat felhívása is a város honlapján. Ez azt jelenti, hogy mostantól az önkormányzat Tanulmányi Támogatási Rendszerének mindhárom elemére pályázhatnak a felsőoktatásban tanulók.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot Pápa Város Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve hirdette meg, a támogatás pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a vármegyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás.

A pályázatokat november 3-ig kell benyújtani az önkormányzathoz, az EPER-Bursa rendszerben történt egyszeri pályázói regisztrációt követően. A tàmogatás az idei tanév második félévére és a 2024/25-ös tanév első félévére szól.  A pályázati felhívás és a támogatással kapcsolatos információk a papa.hu weboldalon az ifjúsági pályázatok almenüben találhatók meg.

Pápa város önkormányzata három támogatási formával segíti a felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű fiatalokat, a Bursa mellett lakhatási és utazási támogatásra is lehet pályázni. Ez utóbbiak benyújtási határideje október 15.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: