Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdődött a házasság hete

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.11.

A házasság hete egy több évtizede Angliából indult kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság és a család jelentőségére.

Az idei évben február 11. és 18. között rendezik a házasság hetéhez kapcsolódó programokat, a hét mottója „Állandó megújulásban”. A kezdeményezéshez világszerte 21 ország csatlakozott.

A házasság hete szervezőbizottsága a következőképpen fogalmaz: „A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül.

A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is. A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét.

Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

Pápán a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Pannonia Reformata Múzeum is szervez programot a házasság hetéhez kapcsolódóan. A részleteket megtalálják hírportálunk programajánlójában.

Illusztráció: Tú Anh képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: