Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdődött a választási kampány, többen már átvették az ajánlóíveket

Huszár Hajnal | 2024.04.20.

Előzetesen három jelölőszervezet, négy független jelölt és két nemzetiségi jelölt – egy roma és egy német – igényelt ajánlóíveket a júniusi önkormányzati választásokra – közölte dr. Nagy Krisztina, a helyi választási iroda vezetője a Médiacentrum megkeresésére ma reggel. A jelöltek, illetve a szervezetek képviselői 8 órától vehették át az ajánlóíveket.


A Városházán működő választási irodába elsőként Németh Mónika érkezett az ajánlóívekért, ő a 7-es számú egyéni választókerületben kíván indulni független jelöltként. Őt hamarosan a Mi Hazánk helyi elnöke, Szűcs András követte az irodában, a párt minden választókerületben szeretne egyéni jelöltet indítani, ő az 1-esben indul, polgármesterjelöltjük pedig Marton Sándor.


A Fidesz-KDNP pártszövetség képviseletében dr. Áldozó Tamás, a helyi szervezet elnöke és polgármesterjelöltje vette át az ajánlóíveket 10 egyéni jelöltjük és a polgármesterjelölt számára.

Kasza László negyedikként érkezett ajánlóíveiért, ő független jelöltként méretteti meg magát a 4. számú egyéni választókerületben.


Molnár István nem sokkal 10 óra után érkezett a választási irodába és két induló számára igényelt ajánlóíveket. Ő polgármesterjelöltként és a 6. számú egyéni választókerület független jelöltjeként, dr. Molnár Valéria pedig a 3. számú választókerület független jelöltjeként kíván indulni a június 9-ei választáson.

Grőber Attila Kovács Józseffel jött a Városházára az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik-Konzervatívok, LMP-Magyarország Zöld Pártja, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd – a Zöldek Pártja képviseletében. Grőber Attila a polgármester-jelöltséghez és a 3. számú egyéni választókerületi jelöltséghez vette át az íveket, a 9 további jelölt ajánlóíveit pedig Kovács József kérte ki, ő a 6. számú választókerületben kíván indulni.

Kertész Gábor – aki független jelöltként szeretné megmérettetni magát a választáson az 5. számú egyéni választókerületben – szintén átvette már az ajánlóíveket.


Ma délelőtt a helyi választási irodába még egy jelölt érkezett ajánlóívekért az önkormányzati választásra, az 1. számú választókerületben független jelöltként indulni kívánó személy azonban egyelőre nem kívánta felfedni személyét a sajtó előtt.

A helyi választási iroda ma 16 óráig fogadja az ajánlóívekért érkezőket, de az ajánlóívek kikérésére és az ajánlásgyűjtésre a május 6-ai leadási határidőig még van lehetőségük a választáson indulni szándékozóknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: