Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdődött az ajánlásgyűjtés

Huszár Hajnal | 2024.04.21.

Április 20-án indult a választási kampány, a helyi választási irodában tegnaptól lehetett átvenni a jelöltként indulni szándékozóknak az ajánlóíveket. A 8-tól 16 óráig nyitva tartó irodában reggeltől folyamatosan érkeztek a magukat független jelöltként megmérettetni kívánók és a jelölő szervezetek.


A nap végén dr. Nagy Krisztina, a helyi választási iroda vezetője arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy eddig három jelölőszervezet és hat független jelölt igényelte és vette át ajánlóíveit az önkormányzati választásokra. A független jelöltként indulni kívánók között egy személy a polgármesterjelöltséghez és egyéni választókerületi jelöltséghez is kért ajánlóíveket, öt további személy pedig független önkormányzati képviselőként szeretne indulni a választásokon.

A jelöltséghez szükséges ajánlóíveket a május 6-ai leadási határidőig kérhetik ki a választáson indulni szándékozók. A jelölt-jelöltek akkor lesznek hivatalosan képviselőjelöltek és polgármesterjelöltek, ha a megfelelő számú ajánlás leadását és ellenőrzését követően a Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette őket.
  
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: