Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdték a munkát az elkerülőn

Huszár Hajnal | 2023.09.26.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének munkatársai ma reggel megkezdték az elkerülő út egy szakaszának felújítását. A beavatkozási terület az Acsádi út környéke, a két vasúti felüljáró közötti útpálya, melyre új kopóréteget húznak be, a csomópontban pedig a kötőréteget is újjáépítik. A beruházás a főpályát érinti, hiszen a kereszteződésnél kialakított külső kanyarodósávok állapota megfelelő, így azok felújítása nem szükséges.


A közel 1500 méter hosszú szakaszon ma reggel a meglévő aszfaltburkolat felmarásával kezdtek a szakemberek. A géplánc a munkaterület Győr felőli végén állt be és az Acsádi úti csomópontig marta fel a 2 x 1 sávos utat. Az építési területen forgalomkorlátozás és 40 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben. A járművek egy sávon, váltakozó irányba haladhatnak, a közlekedést kézi irányítással szabályozzák a Közút munkatársai.


A felmart útpályát az építők átmenetileg visszaadják a forgalomnak 40 km/h-s sebességkorlátozással. Sindler Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének vezetője mindenkit a sebességhatár betartására kért a felmart burkolat minősége és a kavicsfelverődés veszélye miatt. Arra is figyelmeztetett, a marás miatt a kereszteződésben eltűnnek az útburkolati jelek, így a járművezetőknek fokozott óvatossággal kell közlekedniük.


A marási munkálatok várhatóan péntekre befejeződnek, az új burkolat megépítése pedig a tervek szerint hétfőn kezdődik meg.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: