Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdték az állványozást

Huszár Hajnal | 2023.10.24.

Felvonultak a kivitelezők a Nagytemplomhoz és megkezdték az épület egyes részeinek felállványozását. Ezzel párhuzamosan építési kordonnal zárják körbe a területet baleset-megelőzési céllal.


Az építési területet határoló kerítés teljesen körbeveszi majd a templomot, az északi oldalon, a templom mögött pedig egy több mint 200 négyzetméteres felületet is lezárnak a közlekedők elől – tudtuk meg Unger Tamás alpolgármestertől. Erre a területre telepítik a beruházáshoz szükséges kiegészítő létesítményeket, az anyagdepót, raktárat, konténerirodát. A lezárás biztonsági okokból a Fő téri játszótér egy játékelemét is érinti, mivel az nagyon közel van a templomhoz. A kordon és a munkálatok nem akadályozzák a Plébániasor közlekedését, de parkolási lehetőség megszűnik ezen a szakaszon.

Az önkormányzatot a Veszprémi Főegyházmegye értesítette a munkálatok megkezdéséről és a munkaterület körülhatárolásáról – közölte az alpolgármester, aki emlékeztetett, 2021-ben jelentette be az érsekség, hogy 1,2 milliárd forintot fordíthat az épület rekonstrukciós munkálataira, így a külső felújításra, környezet rendezésre, valamint a belső megújítás megkezdésére.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: