Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megnyílt a Pápai Expo és Agrárpiknik

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.10.

A csütörtök esti fergeteges hangulatú koncertek után pénteken délelőtt hivatalosan is megnyitotta kapuit a Pápai Expo és Agrárpiknik.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, a rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy bepillantsunk az agrárium színes világába. A több mint két évtizedes múlttal büszkélkedő rendezvény célja a szórakoztatás mellett az ismeretátadás, az edukáció. A kamarai elnök köszönetet mondott Pápa városnak és dr. Áldozó Tamás polgármesternek azért, hogy a város mindig komoly segítséget nyújtott a rendezvény megszervezéséhez, sőt, voltak évek, amikor Pápa város volt az Agrárexpó szervezője. Ez komoly elköteleződést mutat az agrárium irányába.

Dr. Áldozó Tamás köszöntőjében arról szólt, hogy köszönet illeti az agrárgazdasági kamarát azért, hogy évről évre meghívja az agrárium képviselőit Pápára, azért, hogy évről évre folytatódhat ez a szép hagyomány, illetve azért a sok programért is, amit a rendezvény keretében a pápaiaknak felkínálnak.

A Pápai Expo és Agrárpikniket dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, Magyarország teljes területéből 80 százalék a termőföldek aránya, ezzel Európa élmezőnyébe tartozunk. Ezért is ivódott be olyan mélyen a kultúránkba, a hagyományainkba a mezőgazdaság tisztelete.

A hagyományokhoz hűen az ünnepélyes megnyitón adták át a vásári díjakat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját a Concordia-Trans Kft. vehette át.

 

Pápa Város díját a Csékei Méhészet érdemelte ki.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki a Médiacentrum kérdésére elmondta, az Agrárexpó közel háromm évtizedes hagyományokkal rendelkezik, s már az induláskor a Dunántúl első három mezőgazdasági nagyrendezvénye közé tartozott. A rendezvény a szakmai mellett a nagyközönség számára is tartogat érdekességeket, hiszen egy olyan világba enged bepillantást, amit sokan nem ismernek. 

Az ünnepélyes pillanatok után megkezdődtek a szakmai programok. Az érdeklődők számos, agráriumot érintő témában hallhattak előadásokat, köztük a digitalizációról, a klímaváltozásról, a vízgazdálkodásról és a jégkármérséklésről.

Mindezeken túl számos érdekes szórakoztató és családi program, állatsimogató és termelői piac is színesítette a mai programkínálatot.

A Pápai Expo és Agrárpiknik szombaton 9 órától újra várja az érdeklődőket a hagyományos vadásznappal, rengeteg érdekes programmal és változatos gasztronómiai kínálattal.

Képgalériánkat IDE KATTINTVA tekintheti meg. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: