Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Megörökítik a várost

Horváth Andrea | 2023.09.20.

A református gimnázium képzőművészetis diákjai időnként az iskolai falain túl is alkotnak. Tavaly a Várkertet örökítették meg a növendékek, idén pedig a 10.M tanulói a város ikonikus épületeit rajzolják. Jártak már a Pannonia Reformata Múzeumban, ma délelőtt pedig az Esterházy-kastély részleteit igyekeztek jól visszaadni munkáikban.

Ruttmayer-Kajtár Szilvia, a Refi rajz, művészettörténet és festészet tanára kísérte a tizedikeseket. Ő segítette, irányította az alkotást. Mint mondta, a tizedik évolyamon kiemelt feladat, hogy külső és belső tereket, tájképeket is rajzoljanak a diákok.

 

A tanárnő hozzátette, nem egyszerű a feladat, hiszen egy, illetve két iránypontos perspektívában kell megjeleníteniük a teret. Az idő szűkössége miatt egy-egy részletre fókuszáltak a refisek. A munkát a műteremben fogják befejezni, fotók segítségével.

 

A horizont fölé kerülő irányvonalak lefele tartanak, a műteremben ezt nem mindig sikerül jól szemléltetni, a kastély esetében viszont a hatalmas térben ezek jól láthatóak, mondta a tanárnő.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: