Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megrendezték a téli olimpiát

Horváth Andrea | 2024.02.02.

Kipróbálhatták a jégkorcsolyát, szánkóztak, pléden húzva boboztak, az épület lépcsője pedig havas hegycsúccsá változott, amit meg is másztak a Fáy ovi apróságai. A tagintézményben az elmúlt hetekben a téli sportok jegyében teltek a napok, megrendezték ugyanis az ovi téli olimpiáját.

 

Kapcsándyné Nyulasi Laura tagóvoda vezető elmondta, hogy kiemelt feladatnak tekintik az egészségnevelést, az egészséges életmód megalapozását, melynek egyik fontos eleme a mozgás, s ez adta a téli sportok megismerésének ötletét. S ha már megbarátkoztak a gyerekek a sportágakkal, akkor következett egy nemes versengés – így megismerkedtek a téli olimpia fogalmával, az öt karika, az olimpiai láng szimbolikájával.

A Fáy ovi tornatermében a kicsik is meggyújtották a lángot, minden csoport egy-egy karika színét viselte, s kiállítás is nyílt az óvónők és a szülők téli sportágakhoz kapcsolódó eszközeiből, valamint gyerekalkotásokból. Ezt a kiállítást a szülők is megtekinthetik reggel vagy délután, amikor az óvodába érkeznek.

Ma volt a több hetes projekt zárónapja, a Levendula csoport nyerte a nemes versengést, de minden kisgyermek aranyéremmel és szép élményekkel térhetett haza.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: