Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megsértették a fémkereskedelmi törvényt a Nyárádnál igazoltatott autósok

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.01.

Olvasóinkat korábban tájékoztattuk arról, hogy a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai január 16-án délelőtt Nyárád közelében igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 48 éves pápai lakost. Az intézkedés alkalmával kiderült, hogy a férfi úgy közlekedett az általa vezetett P-s rendszámú gépkocsival, hogy annak indító naplójába nem őt jegyezték be sofőrként és nem is rendelkezett jogosultsággal a jármű vezetésére.

A járőrök a mögötte közlekedő, külföldi hatósági jelzésű autó vezetőjét is megállították, melyet az előzőleg megállított férfi fia vezetett. A 29 éves sofőr elmondta, hogy a gépkocsit külföldön vásárolta, de annak magyarországi nyilvántartásba vételét és forgalomba helyezését nem kezdeményezte, valamint nem tudta igazolni a gépjármű kötelező felelősségbiztosításának meglétét sem.

Az egyenruhások ezután mindkét járművet átvizsgálták és azokban több személygépjárműből kiszerelt motort és váltóművet találtak. A 29 éves férfi elmondta, hogy az alkatrészeket ő vásárolta meg egy autóbontóból, hogy azokat fémhulladékként értékesítse.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint három és fél tonna bontott fémhulladékot vitt volna két férfi a fémtelepre. Az egyik sofőr azt mondta, hogy az összes bontott autóalkatrész az övé, azokat egy, korábban autóbontással foglalkozó embertől vásárolta Veszkényben, azért, hogy fémfajtánként eladja. A vásárlásról bizonylattal nem rendelkezett.

A NAV felhívja a figyelmet, hogy a fémkereskedelmi szabályok szerint természetes személy, saját ingatlanán, legfeljebb három köbméter fémhulladékot tárolhat, mely egyértelműen az ingatlanhoz köthetően keletkezett. Fémhulladék felvásárlása kizárólag fémkereskedelmi engedéllyel végezhető.

A NAV munkatársai fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: