Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megszűnt a pangó víz

Huszár Hajnal | 2024.03.03.

Befejeződött a Lehel utcai csapadékvíz-elvezető árok iszapolása. Az elmúlt hetekben a Pápai Vízmű Zrt. szakemberei gépi és kézi erővel eltávolították az egykori Tapolca mederből és a rézsűről a benőtt növényzetet, lerakódott iszapot és beleszórt hulladékot. Ezzel szabad folyást engedtetek az addig pangó, beposhadt víznek. Az 500 méter hosszú nyílt árokban most szépen csörgedezik és folyik a víz, a levonuló csapadék után pedig szárad a meder oldala. A jövő héten még kisebb munkákat végeznek a területen, rendezik a partot, lekaszálják a még ott maradt növényzetet.

Az árok mind teljesebb kiszáradása mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a munkálatokat folytathassák a Lehel utcában. A következő ütemben ugyanis azt tervezik a vízmű szakemberei, hogy rendezik az árok keresztszelvényét, mederkorrekciót végeznek és olyan rézsűt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a csapadékvíz-elvezető gépi karbantartását és tisztítását. Ezt a munkát néhány hónap múlva lehet majd elvégezni.

Az évente két-háromszori gondozás eredményeként a mederből mindig továbbfolyik majd a víz a befogadó felé és rendezett marad a terület. Ugyanakkor a rendezett állapot biztosításához az is kell, hogy az árok túloldalán élő ingatlantulajdonosok helyreállítsák a mederre dőlő kerítéseket és eltávolítsák az abba benőtt növényzetet.

A Pápai Vízmű Zrt. tavaly nyár óta végzi a nyílt és zárt csapadékvíz-elvezetők karbantartását, eddig számos beavatkozást elvégeztek, köztük három ilyen nagy befogadóképességű árok rendezését. Ezek egyike a Lehel utcai, a másik a Várkertfürdő melletti, a harmadik pedig a Szabó Dezső utcai. Ez utóbbi helyszínen szintén lesz második üteme a munkálatoknak – tudtuk meg Vörös Dánieltől, a Vízmű vezérigazgatójától.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: