Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Megújul a Szent Anna Plébánia homlokzata

Horváth Andrea | 2023.07.19.

Múlt héten felállványozták a Szent Anna Plébánia épületét. Az idén 80 esztendős plébániának először a Széchenyi, majd a Jókai utcán volt az irodája, s épp 30 éve készült el a jelenlegi épület az Anna téren.

A plébánia több funkciót is ellát, hisz itt van a hivatal, itt van az atya lakása, ebben az épületben kapott helyet a a Veszprém Főegyházmegyei Karitász Pápai Jelenlét Pontja, de helyszíne a katolikus közösségeknek, hitélethez kapcsolódó programoknak is.

Salgó Ferenc hozzátette, hogy az épület északi és keleti homlokzata már felújításra szorult, s az idei jubileumi év alkalmat adott a közel másfél millió forintos beruházás elvégzésére. A szakemberek átfestik a homlokzatot, valamint az ereszek javítását is elvégzik.

Elsősorban a hívek adományaira támaszkodva felújítják a homlokzatot, mondta el Salgó Ferenc. A plébániai kormányzó hozzátette, július végére elkészülnek a szakemberek a munkával, a megújult épület megáldása szeptember 10-én lesz, ekkor tartják a hittanosok tanévnyitó szentmiséjét is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: