Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújul a géppark

Horváth Andrea | 2024.06.21.

Sikerrel szerepelt egy vidékfejlesztési pályázaton a Batthyány Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Tangazdasága. A Kisalföldi Szakképzési Centrum közel egymilliárd forintot nyert el, ebből 200 millió forint kerül a pápai iskola Tangazdaságába, melyet eszközbeszerzésre fordítanak. Ma a mezős diákok működés közben is megnézhették a gépeket, amikkel hamarosan dolgozhatnak majd.

– A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola Tangazdaságában az év folyamán egy vidékfejlesztési pályázat keretein belül az Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum nyert egy gépbeszerzési pályázatot, amelynek jelenleg a közbeszerzése zajlik. Ez adta a szántóföldi gépbemutató apropóját. Azokat a gépeket próbáljuk ki, melyeket szeretnénk megvásárolni – mondta Kőszeghy Ádám, a Tangazdaság vezetője.

 

– Az idő szerencsére kegyes hozzánk, jó idő van. Igazi „takaruló” idő, ahogy az öregek mondták régen. Megnézünk egy fűkaszát, egy bálázót, egy rendsodrót, egy rendterítőt, egy bálacsomagolót. Ez egy komplett pályázati csomag, állattenyésztési célú gépsor, illetve takarmánybetakarító gépsor, illetve két darab erőgép beszerzése valósul meg ebben. Ez a vidékfejlesztési pályázatot a minisztérium csak tangazdaságok részére írta ki. A tavalyi évben ennek keretében 10-15 darab olyan vevő gazdatalálkozót szerveztünk, ahol az ismereteket tudtuk bővíteni. Volt már állattenyésztési célú vagy irányú bemutatónk. Most egy szántóföldi bemutatót tartunk itt, a tangazdaság területén – mondta a vezető.

Kőszeghy Ádám elmondta, nagy lépést jelent ez a Tangazdaság számára, hisz elavult a géppark, illetve felszereléseik is felújításra szorulnak. Ez a bemutatóüzemi fejlesztés emeli az oktatás, a gyakorlati képzés színvonalát, valamint a termelés hatékonyságát. A tervek szerint a következő tanévben kerülnek a Tangazdaságba a gépek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: