Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megvan, ki tervezi a keleti elkerülőnket

Huszár Hajnal | 2024.07.02.

Egy évvel ezelőtt adtunk hírt róla, a kormány tervezi folytatni a várost elkerülő út építését, és forrást biztosított a keleti elkerülő terveinek elkészítésére. A Magyar Építők weboldalán most megjelent cikk szerint kihirdették a nyertest az uniós közbeszerzési értesítőben a Pápa keleti elkerülőjének engedélyezési és kiviteli tervei elkészítésére kiírt pályázaton. 

„Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a kecskeméti illetékességű Vonalvezető Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. készítheti el a dokumentációt nettó 247,25 millió forintért” – áll a tudósításban.

A forgalmat Pápa területéről elterelő úthálózatot egy 3,5 kilométeres, északról a bázisreptér bekötőútja felől induló elkerülő úttal bővítik, ami a Vaszari út és a repülőtéri bekötőút (más néven 8315-ös út) csomópontja, illetve 832-es út (Gyimóti út) között halad majd 2×1 sávos kialakítással. A pálya keresztezni fogja 13. számú vasútvonalat illetve megterveznek egy 0,7 km hosszú összekötő utat is a Téglagyári út irányába. 

Úgy tudjuk, a tervezésnél az önkormányzat véleményét is kikérik, az ezzel kapcsolatos első tanácskozás a közeljövőben várható.

(Forrás: magyarepitok.hu, fotó: magyarepitok.hu)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: