Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megvan a mesterhármas – Pintér Gergő a nemzetközi mezőnyben is remekelt

Huszár Hajnal | 2023.10.07.

Ismét Pintér Gergő, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének útüzemeltető szakmunkása nyerte a V4 Közutas Rodeót, vagyis az idei hazai bajnoki cím megszerzése után a nemzetközi mezőny legjobbja lett. Ezzel a fiatalember zsinórban harmadszor utasította maga mögé a cseh, szlovák és lengyel közutas bajnokokat. 

A verseny a csehországi Plzen városában zajlott csütörtökön, a nemzetközi megmérettetésen a négy ország legjobbjai vettek részt, akik dobogós helyen végeztek a hazájukban megrendezett országos döntőn.

Pintér Gergő azt mesélte, a V4 Rodeón nagyon erős volt a mezőny, főleg a házigazda cseh kollégák voltak ügyesek. A feladatokat ezúttal is egy Mercedes Arocs típusú tehergépjárművel kellett végrehajtani, mely elől egy hóekével, hátul egy sószóró adapterrel volt felszerelve. A versenyzőknek vezetőoszlopokkal szűkített körforgalomban kellett haladniuk, volt hordótolási feladat, lengőkapun áthaladás, garázsba tolatás és más egyéb ügyességi feladat, melyet időre és lehetőleg hibátlanul kellett megoldani, hiszen a hibákért büntető másodperceket kaptak. A pápai közutasnak azonban sikerült jól teljesítenie a nagy koncentrációt és rendkívüli ügyességet kívánó manővereket.
-Nagyon örültem a sikernek – mesélte a fiatalember, hozzátéve – nem számítottam rá, hiszen az első körben még a harmadik helyen álltam. Aztán a második fordulóban sikerült javítanom.

Gergő így harmadik alkalommal vehette át nemzetközi bajnoki címért járó serleget, magyar társai pedig a V4 Közutas Rodeo középmezőnyében végeztek.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: