Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HÍRESSÉGEK

Megvan az eredeti Aretha Franklin végrendelet

Koródi Petra | 2023.07.12.

Majdnem hatéves vita végére tehet pontot az a megállapítás miszerint: eredeti a kanapépárnákban talált Aretha Franklin végrendelet. A világsztár kézzel írta a dokumentumot.

Aretha Franklin 2018 augusztusában hunyt el. Halála után pedig hamar vita alakult a hagyatéka körül. Négy gyermeke nem tudta eldönteni, hogy jogilag vajon melyik végrendelet az érvényes, ugyanis két külön dokumentum is fentmaradt az énekesnő halálát követően. A végrendeletek tartalmát illetően voltak eltérések, így hamar vita alakult ki, hogy melyik lehet a legitim.

A négy fiú közül végül Kecalf és Edward győzőtt, s tudták elfogadtatni egy bírósági eljárás keretében az általuk igaznak vélt dokumentumot. Teddy és Clarence pedig kénytelen elfogadni a bíróság döntését. Clarance ráadásul a tárgyaláson sem tudott megjelenni, ugyanis ő gondokság alatt él egy otthonban.

A két dokumentum 2010-ben és 2014-ben íródott, kézzel, firkálgatva. Mindegyik végrendeletet 2019-ben találták meg. A bíróság a 2014-es verziót fogadta el, amit egyéként Aretha Franklin úgy szignózott, hogy a 'A' betűbe egy mosolygós jelet rajzolt. A lényegi különbségek mellett abban mindegyik dokumentum egyezik, hogy a világsztár 4 fia egyenlő arányban osztozik a szerzői jogokból befolyt bevételből. A ingatlanokat és az ingóságokat is igyekezett egyenlő részben elosztani a dokumentum, a vita abból adódott, hogy az egyik testvér úgy gondolta neki több jár az örökségből, mivel évekig együtt gitározott édesanyjával, így ő alapból tulajdonosa a hagyatéknak.

A legitimnek ítélt iratot végül mindannyian elfogadták, s még megbeszélés is lehet annak érdekében, hogy a nem elfogadott, 2010-es dokumentum egyes pontjai bekerüljenek a 2014-es végrendeletbe.

photo: Jan Persson/Redferns/Getty Images, Rolling Stone magazine, billboard.com

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: