Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Megvette már az ez évit?

Horváth Andrea | 2023.08.30.

Már tavasszal elkészült a 2023-24-es színházi évad programja a Jókai Mór Művelődési Központban. Mivel remek előadásokat sikerült meghívni, érdemes biztosra menni és bérletet váltani. A pápaiak ismét két felnőtt bérlet közül választhatnak, a Latabár bérletben az idősebb korosztály találhat kedvére való előadásokat, a Voyta bérlet pedig főként vígjátékokat kínál, a humor köntösébe bújtatva beszél a napi problémákról, tájékoztatta a Médiacentrumot Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember. 

A két bérletben nyolc különböző előadást kínálnak a színházlátogatóknak. A Latabár bérletben hármat, ezek az előadások 15 órakor kezdődnek majd.  Az első előadás a Miss Daisy sofőrje lesz, a Veres1 Színház művészei lépnek színpadra. A Voyta bérletben öt előadást láthat a közönség, minden esetben 19 órai kezdettel. A Rózsavölgyi Szalon Szívhang című komédiája az első, többek között Szulák Andrea és Epres Attila is színpadra lép ebben. A bérletek megvásárolhatók a JMK-ban, az Esterházy-kastélyban és a Kékfestő Múzeumban.

Az ifjúsági színházi előadásokat a jól bevált gyakorlat szerint nem bérletben kínálják, ebben az esetben az egyes előadásokra válthatnak jegyet a középiskolások – s nem csupán ők, hisz bárki megtekintheti a darabokat. Valahol Európában, Darázs, Én vagyok én, Petőfi rock, A padlás szerepelnek a kínálatban.

A Karinthy bérletet a felső tagozatosok számára állították össze, a Toldi, A nagyenyedi két fűzfa és a Héraklész és a slepp című előadásokat láthatják a diákok. A bérletes előadások közé olyan darabok kerültek, melyek kapcsolódnak a tananyaghoz, ám modern köntösbe bújtatva fogalmazzák meg a művészek a klasszikus gondolatokat.

Az alsó tagozatos diákoknak a Kerekerdő és a Hétmérföldes bérletet kínálják, az előadások ugyanazok, csupán a bemutató napja tér el, mondta Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember. A mindentlátó királylány, Az elveszett szaloncukor, A halász meg a felesége és A dzsungel könyve várja a gyerekeket a színházba. Az általános iskolások a szervező pedagógusnál jelezhetik bérletvásárlási szándékukat, szeptember 15-ig.

 

Fotó: Jókai Mór Művelődési Központ

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: