Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Mert a szó időnként kevés….

Horváth Andrea | 2023.12.21.

A református templom adott otthont a Türr István Gimnázium és Kollégium karácsonyi koncertjének. A hagyományos hangversenyen ezúttal is fellépett az iskola kórusa, a hangszeres zenét tanuló diákok. A koncerttel tették fel a türrösök is a koronát az utolsó tanítási napra, s az adventi időszakra. 

„Mert a szó időnként kevés, a zene mindent kifejez, amit az emberek képtelenek szavakkal elmondani. A zene mindenki közös nyelve, annak is, aki nem tanulta. A zene a lélek szava, út a szívekig”  -szólnak az idézetek a zene erejéről, s ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a diákokat és kollégáit Üvegesné Ozorai Hortenzia, a koncert szervezője.

 

„Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig.” – mondta Kodály Zoltán. Ezt az örömöt tanította a koncert, változatos formában.

Molnár Ignác orgonajátékát követően az iskola kórusa énekelt  Üvegesné Ozorai Hortenzia vezetésével. Szólót énekelt Kövi Veronika. Zongorán közreműködött Stankovics Luca. Bérczi Botond gitáron adott elő két művet, felkészítője a Bartók Béla AMI tanára Illés Csaba.

A legkisebbek képviseletében Ivanics Ilona szavalatát hallhatta a közönség, majd Kiss Panna  Vivaldi zenéjével idézte fel a tél hangulatát. Panna az Allegro AMI növendéke, zongorán kísérte Nagy Tiborné tanárnő.

A Bartók Béla Zeneiskolában zongorázó 7. osztályos tanulók, Balassa Ádám és Szalai Marcell Edward Grieg közismert szvitjéből adtak elő egy négykezes részletet, tanárnőjük Falakiné Piltman Erika volt.  Csehi Sára tenorkürtön Albinoni egy darabját játszotta, tanára az Allegro AMI tanára, Bunda József.  Ezt követően Licsauer Máté gitározott, egy japán darabbal készült, tanára: Illés Csaba.

A hangszeres zenét a 12. A-s lányok együttese zárta, Csiba Dóra, Dan Bettina, Radics Petra, Stankovics Luca „Az add tovább” című dalt szólaltatták meg. A hangversenyt a Csendes éj című dal zárta a kórus előadásában.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: