Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Mert vízen lenni jó…

Haraszti Gábor | 2024.03.25.

A Pápai Sport Centrum Sztorim a sporttal rendezvénysorozatának legutóbbi vendége Kis András, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma volt testnevelő tanára, az Eventus KenuKlub vezetője volt. A meghívott előadó a vízitúrák csodavilágába kalauzolta el a hallgatóságot.

Kis András 15 éve vezeti az Eventus KenuKlubot. Vízitúrákat szervez sík- és vadvízen, kül- és belföldön. Olyan helyekre is elviszi az érdeklődőket, ahova mások nem. Workshopokat, túravezető képzést, előadásokat tart és könyvet ír. A szóló kenuzást és a freestyle kenuzást népszerűsíti Magyarországon. Mint mesélte, tíz éves korában még focizott, aztán megismertették vele a kajakozást, kenuzást, ami hamar szerelemmé vált.

– Az egyesület 2001-ben alakult, az évek során a víziturizmus lett a fő profil. Eleinte Magyarországon szerveztünk túrákat, majd átléptük a határt ezer kilométeres körzetben gyakorlatilag mindenhol megfordultunk már. Nagyon köszönöm Tóth Péter meghívását, megtisztelő, a mostani előadáson egyrészt meséltem kicsit magamtól, másrészt a vízitúrákról, mely elsősorban közösségi élmény. Ha címszavakban kellene megfogalmazni a víziturizmust, a következőket mondanám: új ismeretek, a természet tisztasága, kiszabadulás a mindennapokból, retro értékek, szúnyogcsípés, szalonna sütés, bogrács, iszap, kapcsolatépítés. A mi utasaink – főleg a 40+-os korosztály – ezt keresi és ezt is kapja tőlünk – mesélte az előadó. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: