Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mesés advent a könyvtárban

Babos Petra | 2023.12.09.

Szépen feldíszített termek, ajtók és ablakok, meghitt karácsonyi hangulat fogadta ma délelőtt a Jókai Mór Városi Könyvtárba látogatókat a Mesés advent elnevezésű programon. A bibliotéka dolgozói már hetekkel ezelőtt készültek az adventi időszakra, s ünnepibe öltöztették a könyvtár minden zegzugát. 


A könyvtár hölgy dolgozói piros felsőt öltöttek fel a mai napra és a fejükre rénszarvas díszt tettek, az egyik férfi kollégájuk pedig Mikulásnak öltözött be. 
Színes és változatos programokkal várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Volt szelfipont és fotófal is. Nagy sikert aratott a Játékos ünnepi kalendárium nevű játék. 


-Az adventi naptár 24 napját raktuk ki a könyvtár különböző tereiben. Ehhez tartozott egy feladatlap, s az ott található kérdésekre kellett megkeresni a helyes választ. Volt még diafilmvetítés és papírszínház is. A legkisebb színezhettek, vagy kézműveskedhetek, ahol karácsonyi díszeket készíthettek az ügyeskezű gyerekek, például a fonalból fenyőfát és házikóalakú ajtódíszt – mondta Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető, aki hozzátette, a programra több mint százan látogattak el.  
A rendezvényt a Tarisznyások Zenekar Karácsony várunk, jöjj el már! című verses-zenés műsora színesítette. Az interaktív előadáson a gyerekek együtt énekeltek a zenekarral, s játszottak a csapat tagjaival. 
A Mesés advent sorsolással zárult, melyen a Játékos ünnepi kalendárium helyes megfejtői között könyveket sorsoltak ki. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: